Almanya Vize Acentası Telefon İkon +90 (212) 291 99 66
Almanya Bayrak Türkiye Bayrak Vize İşlemleri & Vize Başvuruları Yapılır | AN Turizm
Almanya Schengen Vizesi

Almanya vizesi

Almanyayı ziyaret etmek, yaşamak, veya çalışmak istiyotrsanız, size gerekli olan vize veya izinlerin hangisinin gerekli olduğunu sayfamızdan bulabilirsiniz. Almanyayı ziyaret etmek, yaşamak ve çalışmak için almanya vizesi almanız gerekmektedir. Temel kılavuzumuzu kullanarak size hangisinin gerekli olduğuna karar verebilirsiniz.

Schengen vizesi Almanyaya veya Schengen ülkelerine altı aylık süre içinde en fazla 3 ay (90 gün) giriş yapmanızı sağlar. Vize ile almanyaya girerseniz, vizenizi istisnai durumlar dışında oturma izni olarak değiştiremezsiniz. Vize bitimine kadar ülkeyi terketmeniz ve tekrar oturma izni alarak ülkeye giriş yapmanız gerekmektedir.

Almanya vizesi zorunlu mu? Kimlere Almanya vizesi gerekir

EU/EEA/İsviçre vatandaşları :

Eğer EU/EEA veya İsviçre vatandaşıysanız ve amacınız Almanyada oturmak ve ziyaret etmek ise birkaç istisna dışında almanya vizesine ihtiyacınız yoktur. Fedaral Almanya Cumhuriyeti "Schengen" alanına katılan 26. ülkedir. Schengen ülkeleri söyledir : Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre. Bu ülkelerin ortak bir vizesi vardır ve aralarında sınır kontrolü yoktur. Bu ülkede yaşayan vatandaşlara almanya vizesi kalkmıştır. Ülkeye giriş yaparken vize çıkarmalarına gerek yoktur.

Bu nedenle, hareket özgürlüğü yasası gereği eğer bir Avrupa Birliği vatandaşı(EU) veya Avrupa Ekonomik Alanı içindeyseniz(EEA) kısaca EU artı olarak İzlanda, Norveç ve Lihtenştayn vatandaşıysanız Almanyada oturmak, çalışmak, okumak veya ziyaret etmek için almanya vizesine ihtiyacınız yoktur. Yeni Avrupa Birliği üyesi olan Hırvatistan vatandaşları çalışmak için 2020 yılına kadar ilk yıl izin almaları gerekmektedir. İsviçre vatandaşları Avrupa Ülkeleri arasında seyahat edebilirler fakat bu seyahatlerini yabancılar dairesine beyan etmeleri gerekmektedir. Diğer tüm EU ve EEA vatandaşları geçerli pasaportları veya kimlik kartları ile ülkeye girebilir, kalabilir ve çalışabilirler. Gerçi bulunduğunuz şehirdeki kayıt ofisine son üç ayda ziyaret ettiğiniz ülkeleri belirtmeniz gerekmektedir.

Eğer EU/EEA vatandaşı değilseniz ve Almanyada bulunan ailenize katılmak istiyorsanız ülkeye giriş yapmak için almanya vizesi almanız gerekmektedir. Ülkeye giriş yaptıktan sonra yabancılar dairesinden ikamet belgesi alabilirsiniz.

EU/EEA/İsviçre vatandaşı değilseniz

Neredeyse herkesin almanyaya giriş yapabilmek ve yaşabilmek için vizeye ve oturma izni alması gerekmektedir. Bazı ülkelerin vatandaşları Avustralya, Kanada, İsrail, Japonya, Kore Cumhuriyeti, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere Almanyaya giriş yapabilmek ve 3 ay (90 günden az) kalabilmek için Schengen vizesine ihtiyaçları yoktur. Fakat 3 aydan fazla kalacak kişilerin oturma izni alması gerekmektedir.

Eğer EU/EEA/İsviçre ve yukarıda belirtilen ülkelerin vatandaşı değilseniz ülkede 3 aydan (en fazla 90 gün) fazla olmamak şartı ile kalmak için Schengen vizesi almanız gerekir. Eğer 3 aydan (90 gündeden) fazla kalmak istiyorsanız uzun dönem vizesi almanız gerekmektedir.

Almanya vize başvurusu için gerekenler

Almanya Büyükelçiliğine veya ülkenizde bulunan Alman konsolosluğunua Schengen vizesi almak için başvurmanız gerekir.

Alman konsoloslukları linkine tıklayarak Türkiyede bulunan Alman konsolosluklarının adres ve bilgilerine ulaşabilirsiniz. Alman dışişleri bakanlığı sayfasında 2014 / 2015 Schengen vizesi ile ilgili düzenlemeleri takip edebilirsiniz. 2014 - 2015 Schengen vizesi başvuru formunu linke tıklayarak indirebilirsiniz.

Vize Başvuru Formu ve Gerekli Evraklar

Sitemizde sol bölümde bulunan vize türlerinde size uygun olanı seçip o vizeyi almak için gerekli olan evrakları hazırlayın. Başvuru formunu doldurup imzalayın. Bize teslim etmeden önce tüm gerekli olan evrakların temin edilmesi gerekmektedir.

Randevu Alın

Almanya vizesi almak için hazırladığınız belgeleri teslim etmek için başvuru merkezine gitmeden önce randevu almanız gerekmektedir. Tüm vize başvuruları randevu ile alınmaktadır.

Başvuru Merkezine Gidin

Başvuru merkezine geldiğinizde randevunu doğrulanır ve size bir numara verirler. Tam vaktinde başvuru merkezinde olmanızı tavsiye ederiz. Randevunuza 10 dakika geç kalırsanız vize başvurusu yapmanız mümkün olmayabilir.

Vize Başvurusu Gönderme

Başvuru işlemi genellikle 10 dakikada tamamlanır. Başvuru formunuz ve belgeleriniz burada kontrol edilir.

Başvurusu Bilgilerinin Girilmesi

Başvurunuz doğrulanırsa, tüm bilgileriniz online sistem üzerinde Alman konsolosluğuna gönderilir. Başvuru bilgileriniz bilgisayar çıktısı olaran size geri verilir. Bu işlem genellikle 10-15 dakika sürer. Bilgisayar çıktısı ile size verilen başvuru bilgilerinizin doğruluğunu onaylamanız istenir. 18 yaşından küçük kişilerin belgelerini ebeveynlerinin de imzalaması gerekir.

Biyometrik Veri Toplama

10 parmağınız dijital parmak izi okuyucu ile okunur. Bu işlem genellikle 7-8 dakika sürer.

Tüm bu işlemleri tamamladığınızda vize başvurusunu tamamlamış olursunuz. Sonraki işgünü bu bilgiler Alman konsolosluğuna gönderilecektir. Vize ücreti ödeme makbuzunuzu bu süre içinde kaybetmeyiniz.

Alman vize başvurusunun sonuçlanma süresi

Almanya Konsolosluğu vize başvuru işlemlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi halinde vize işlemlerini maksimum 10 iş günü içerisinde sonuçlanırken; bazı durumlarda vize çıkış süresi uzayabilmektedir Almanya Konsolosluğu belli durumlarda başvurudan sonra ek evrak isteme hakkına sahiptir.

İlgili Başlıklar

+ Almanya Vizesi Nasıl Alınır?
+ Almanya Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
+ Almanya Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
+ Almanya Vizesi İçin Konsolosluklar Hakkında Bilgiler.